Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
barackos clafoutis-gluténmentes recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 8 főre
» 3-4 őszibarack (sárga húsú)
» kb. 1 dl gluténmentes vaníliás puding (Haas
» 3 db tojás
» 10 dkg vaj
» 10 dkg cukor
» 1 cs vaníliás cukor
» 2 dl tej
» 100 g gluténmentes liszt
» 1 kk sütőpor
» csipetnyi
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


1.A barackokat megmossuk és ízlés szerinti vastagságúra felszeleteljük, daraboljuk (a 8-adokra vágott barackszeletek kellően gusztusosak és intenzív falatélményt nyújtanak :-)).
2.Egy kerek kerámia sütőformát kivajazunk és kiszórjuk kristálycukorral (barna cukorral).
3.A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat a vajjal és cukrokkal jól elkeverjük és hozzáöntjük a tejet, amit szintén jól elkeverünk benne.
4.A fehérjéket habbá verjük ( nem szükséges kőkemény habot kapnunk, hiszen egy palacsintatészta-szerű alapot készítünk, ez sok időt is spórol nekünk és nem ront semmit az élvezeti értéken).
5.A lisztben eloszlatjuk a sütőport és a sót.
6.A tejes alaphoz adjuk a felvert tojásfehérjét és a lisztet, amíg egynemű palacsintatészta masszát kapunk.
7.A sütőformában szépen elrendezgetett gyümölcsökre öntjük és előmelegített sütőbe rakjuk.
8.Kb. 5 perc sütést követően kivesszük és a vanília pudingot kiskanállal rákanalazva elosztlatjuk a tetején, esetleg egy fél barackot felkockázva is még rádobhatunk manduladarabokkal kísérve.
9.Addig sütjük, míg ízlésesen aranybarna nem lesz a teteje.
10.Hagyjuk kihűlni! (Ez nem könnyű, de a felszeletelés alapfeltétele.)
Megjegyzés / tipp:


11.Ezt követően porcukrot szórhatunk a tetejére és tálalhatjuk is.
sütési hőfok:
180°C
sütési mód:
alul-felül sütés
0 komment 1 ember kedveli dorcih
2012.03.31 17:30
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
barackokat megmossuk, 8-adokra vágott, kerek kerámia, tojásokat kettéválasztjuk, fehérjéket habbá, élvezeti értéken, lisztben eloszlatjuk, tejes alaphoz, felvert tojásfehérjét, sütőformában szépen, vanília pudingot, felszeletelés alapfeltétele, palacsintatészta, palacsintatészta, kristálycukorral, kettéválasztjuk, felszeleteljük, elrendezgetett, barackszeletek, felszeletelés, alapfeltétele, előmelegített, tojásfehérjét, vastagságúra, gyümölcsökre, sütőformában, elosztlatjuk, gluténmentes, falatélményt, gluténmentes, gluténmentes, eloszlatjuk, felkockázva, kiskanállal, rákanalazva, gusztusosak, rádobhatunk, hozzáöntjük, őszibarack sárga húsú, tojás, cukor, vaníliás cukor, gluténmentes liszt, sütőpor, csipetnyi,
Paradicsom szósz
0 komment 2 ember kedveli
Pulykaragu májas burgonyagombóccal
0 komment 1 ember kedveli
Sós kifli variációk
0 komment 5 ember kedveli
Lusta rétes
0 komment 10 ember kedveli
Pudingos csokoládés kockák
0 komment 10 ember kedveli
Charlotte torta-túróval és barackkal...
1 komment 32 ember kedveli
Mámorító tojássaláta
0 komment 15 ember kedveli
Piramis
0 komment 11 ember kedveli
Alföldi rakott tarhonya
0 komment 13 ember kedveli
BURGONYAKRÉM LEVES
0 komment 1 ember kedveli
Kolbásszal töltött sajttekercs
0 komment 10 ember kedveli
Krumplis pogácsa
1 komment 8 ember kedveli
Villámgyors túrótorta
0 komment 4 ember kedveli
Ökörszem
0 komment 1 ember kedveli
Csirkecomb burgonyával
0 komment 1 ember kedveli
Tavaszi saláta
0 komment 15 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.